Wat levert
het op?

Resultaten

Door financiële problemen bespreekbaar te maken zorgen we dat de werknemer zich veilig genoeg voelt om hulp te vragen. Al snel zien we dat medewerkers blij zijn dat ze de hulp hebben geaccepteerd. Vaak voelen ze direct opluchting, ook al zijn de problemen niet meteen opgelost.

Inzicht en overzicht
Het eerste doel van Focare is om mensen meer inzicht te geven in hun financiële administratie. Op de langere termijn krijgen ze overzicht over de uitgaande posten en leren ze om geld te reserveren voor onverwachte kosten of grote uitgaven.

Sturend in oplossingen
Soms spelen er naast financiële problemen andere zaken. Signaleren en indien nodig doorverwijzen is daarbij een kracht van Focare.

Win-win situatie
In het kader van duurzame inzetbaarheid is het zinvol om financiële problemen bij medewerkers aan te pakken. Ons gezamenlijke doel is het creëren van een win-win situatie. De medewerker wordt geholpen en een tevreden werknemer is een productieve werknemer!

20% is de geschatte afname van productiviteit bij werknemers met geldproblemen. Door financiële problemen bespreekbaar te maken zorgen we dat de werknemer zich veilig genoeg voelt om hulp te vragen